Kaip atvykti į festivalio vietą?

Važiuojant iš Vilniaus:

Į Šimto ąžuolų žemę Šilėnuose veda daug kelių. Iš Vilniaus automobiliu galima važiuoti per Alytų ir Simną arba per Alytų ir Lazdijus (gražiau), per Trakus ir Marijampolę (arčiau), arba per Kauną ir Marijampolę (greičiau). Marijampolę galima pasiekti iš Kauno traukiniu be persėdimų, iš Vilniaus – traukiniu persėdant Kaune (Marijampolė ir Kaunas jau jungiami europinės vėžės geležinkelio, Vilnius – dar ne).

Vykstant iš Vilniaus siūlome rinktis vaizdingą A4 kelią per Senąją Varėną, Merkinę. Tačiau atkreipiame dėmesį į tai, kad Dzūkijos miškuose žvėrys – ne tik kelio ženkluose, jų ten tikrai yra ir daug. Tad būkite atsargūs. Privažiavę Merkinės žiedą, pasukite link Merkinės miestelio, jį pervažiavus ir kirtus Nemuną, reikia tęsti tuo pačiu Merkinė – Leipalingis keliu (kelio numeris 133) iki penkiolikto kilometro, o čia sukti į neseniai asfaltuotą kelią nr. 2158 link Barzdžiūnų.

Nuvažiavus beveik 12 kilometrų, sukti į Seirijus (kelias nr. 180).

Už 6 km privažiavus Seirijų žiedą, tęsti keliu Nr. 180, link Lazdijų ir Alytaus.

Dar už kilometro reikia pasirinkti posūkį į kelią Nr. 132, link Lazdijų.

Privažiavus Lazdijų žiedą, reikia pasirinkti antrąjį išvažiavimą, ir pervažiuoti miestą neišsukant iš kelio. Mieste kelias nr. 132 įsilieja į kelią nr. 134 (Leipalingis – Kalvarija). Šiuo keliu reikia važiuoti 14 nuo Lazdijų miesto ribos ir kelio 48-ajame kilometre, iškart už ženklo „Marijampolės apskritis, Kalvarijos savivaldybė“ sukti kairėn į neasfaltuotą vieškelį.

Vieškeliu reikia važiuoti 800 m, kirsti geležinkelio pervažą ir tęsti dar 400 m, kol, baigiantis pušynėliui, kairėje kelio pusėje pamatysite festivalio ženklą.

Nuo čia iki festivalio bus likę 350 m keliuku.

Važiuojant iš Marijampolės ir Kauno:

Atvykstant iš Marijampolės ir Kauno pusės reikia išsukti iš Via Baltica 83-iame kelio kilometre link Kalvarijos ir už poros šimtų metrų pasukti į kelią nr. 200 link Marijampolės.

Pasukus beveik iškart bus posūkis į dešinę link Lazdijų ir Alytaus, į kelią nr. E67.

Pasukus, reikia pavažiuoti 5 kilometrus, šeštame kilometre prie didelio vėjo malūno vėlgi reikia sukti į dešinę, link Lazdijų (kelią nr. 134).

Aštuntame šio kelio kilometre reikia pasukti dešinėn į vieškelį.

Vieškeliu reikia važiuoti 800 m, kirsti geležinkelio pervažą ir tęsti dar 400 m, kol, baigiantis pušynėliui, kairėje kelio pusėje pamatysite festivalio ženklą.

Nuo čia iki festivalio bus likę 350 m keliuku.

Atvykimas autobusu:

Autobusu iš Kauno galima pasiekti festivalio vietą be persėdimų. Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį 15:30 (taigi, į šį autobusą galima spėti ir atvykus iš Vilniaus ar kitų miestų) iš Kauno autobusų stoties išvyksta autobusas reisu Kaunas – Marijampolė – Lazdijai. 17:18 autobusas sustoja Mockuose. Nuo ten iki festivalio vietos – 4 km pėsčiomis. Bet, jei netinka toks išvykimo laikas, galima rinktis kelionę su persėdimu Kalvarijoje, kiekvieną dieną šiuos miestus jungia bent keli autobusų maršrutai. Greta šių, iš Kauno kursuojančių autobusų, Marijampolę ir Kalvariją kiekvieną dieną jungia ir priemiestinių autobusų maršrutai (6:10 – 6:38; 10:10 – 10:40;  11:20-11:59; 13:10 – 13:47).

Iš Kalvarijos autobusų stoties galima rinktis reiso Kalvarija – Lazdijai – Druskininkai autobusą, kuris iš Kalvarijos (bet tik penktadienį) išvyksta 7:50, 13:04 ir 17:02. Pastarasis, 17:02 reisas, kursuoja visomis savaitės dienomis, t.y. ir penktadienį, ir šeštadienį. Per penkiolika minučių autobusas pasiekia Slabadėlės stotelę (Google Maps ir maps.lt vadinama Slabatka). Autobusų Slabadėlės (Slabatkos) stotelė yra prie pat posūkio į  neasfaltuotą vieškelį, aprašytą nupasakojant kaip atvykti automobiliu. Pasukus į jį pėsčiomis reikia eiti pusantro kilometro.

Dar galima (tačiau tik penktadienį) rinktis autobusą link Miklausės per Sangrūdą, kuris išvažiuoja iš Kalvarijos 11:25 ir 15:45. Išlipti reikia Mockų stotelėje, nuo jos iki festivalio vietos – 2.7 km pėsčiomis. Mockų autobusų stotelė yra tiesiog ant Liepų ir Mokyklos gatvių sankryžos. Išlipus iš autobuso tektų Mokyklos gatve eiti 2 km 300 m, kol dešinėje pusėje pamatysite festivalio ženklą. Nuo jo iki festivalio vietos bus likę 350 metrų.

Deja, iš Vilniaus be persėdimų Kalvariją pasiekti gerokai sunkiau. Yra tik vienas autobusas, kuris kiekvieną  savaitės dieną 07:50 išvyksta iš Vilniaus autobusų stoties ir 11:09 būna Kalvarijoje (taigi, galima spėti į visus aukščiau minėtus iš Kalvarijos autobusų stoties išvykstančius autobusų reisus).

Bet iš Vilniaus kiekvieną dieną kursuoja autobusai į Lazdijus (išvykstantis 10:40 ir atvykstantis 13:30, taip pat – išvykstantis 13:45 ir atvykstantis 16:55). Iš Lazdijų reikėtų rinktis vieną iš autobusų, važiuojančių per Būdvietį (nuo jo iki festivalio vietos 6 km):

į Būdvietį per Šeštokus 14:20;

į Šeštokus per Rudaminą, Būdvietį 17:15.

Tačiau abu šie reisai vyksta tik penktadienį. Tad, jei planuotumėte vykti šeštadienį iš Vilniaus, reikėtų rinktis Kauno, Marijampolės, Kalvarijos kryptį.

Nuo Būdviečio reikėtų eiti ta pačia kryptimi, kuria ir važiavo autobusas, o Mockavos kaime (ten pat, kur stoja Mockų autobusas), reikėtų pasirinkti tą patį kelią kaip ir atvykus į Mockų stotelę (kad nekiltų painiavos, atkreipkite dėmesį, kad Mockų autobusų stotelė yra jau kito, Mockavos kaimo teritorijoje, vienas kaimas prasideda ten pat, kur baigiasi kitas).

Mockų autobusų stotelė yra tiesiog ant Liepų ir Mokyklos gatvių sankryžos. Išlipus iš autobuso tektų Mokyklos gatve eiti 2 km 300 m Mokyklos gatve, kol dešinėje pusėje pamatysite festivalio ženklą. Nuo jo iki festivalio vietos bus likę 350 metrų.

Atvykus auto

Kalvarijos autobusų parko tvarkaraštis

Lazdijų autobusų parko tvarkaraštis